Крем за лице Jasmine

68.00 лв.

Крем за лице с иновативна формула и нежна текстура.
Обогатен с eкстракт от морски водорасли, отгледани в екологично чист район и натурални масла от био сертифицирано земеделие.

Бърза поръчка


    Наш сътрудник ще се свърже с Вас възможно най-скоро за уточнение на адреса, срока и цената за доставка. Плащането се извършва с наложен платеж на куриерската фирма.

    Описание

    Крем за лице с иновативна формула и нежна текстура.
    Обогатен с eкстракт от морски водорасли, отгледани в екологично чист район и натурални масла от био сертифицирано земеделие.
    Хидратирa и придава на кожата мекота, блясък и копринен завършек.
    Всяка съставкa има свое уникално действие и в комбинация те се борят с процесите на стареене на кожата.
    Екстрактът от морски водорасли има висока концентрация на каротеноиди, мастни киселинини и стероли, които стимулират синтеза на колаген.
    Натуралните масла, използвани във формулата, съдържат микронутриенти- важни за поддържане на равновесието на кожната микрофлора.
    Екстрактът от жасмин забавя процесите на стареене на кожата, подобрява еластичността и придава нежен флорален аромат на крема.

    Съставки

    Камелия
    INCI: Camelia japonica seed oil
    Camelia oleifera seed oil

    Биохимични компоненти

    Олеинова Киселина 84%
    Палмитинова Киселина 9%
    Линоленова Киселина 2%
    Стеаринова Киселина 4%

    Маслото от Камелия има свойството да хидратира, да изглажда несъвършенствата и да сподпомага възвръщането на еластичността на кожата. Пенетрира през епидермиса много бързо и оставя усещане за чистота и мекота по кожата.

    Биологичната му активност е в широки граници.

    Вечерна Иглика
    INCI : Oenothera biennis oil

    Биохимични компоненти

    Линоленова киселина 72%
    y-Линоленова киселина 9%
    Олеинова Киселина 8%
    Палмитинова киселина 6%
    Стеаринова киселина 2%

    Маслото от вечерна иглика е използвано още от древни времена за нуждите на кожата. Индианците са го прилагали при наранявания, изгаряния, като са консумирали дори корените му. Съдържа високо количество стероли, токофероли и хидрокарбонарти. Фитостеролите във вечерната иглика са главно бета-ситостероли и кампестероли, богато е на гама-линоленова киселина.

    Масло от жожоба
    INCI: Simmondsia chinensis seed oil

    Биохимични компоненти

    Восъчни естери – 40-42 C вериги
    1 % триглицериди
    Vit. E

    Маслото от жожоба е вакса, която при стайна температура придобива течно aгрегатно състояние. Има силни хидратиращи свойства. Структурата му много наподобява кожния себум, което го прави изключително подходящо за козметична употреба.

    Mасло от макадамия
    INCI: Macadamia integrifolia seed oil

    Биохимични компоненети

    Олеинова киселина 54-86 %
    Палмитолеинова киселина 16-23 %
    Палмитинова киселина 7-10 %
    Стеаринова киселина 2-5.5 %

    Маслото от макадамия е извлечено от ядката на дървото Макадамия. Богато е на палмитолеинова киселина, kоято се съдържа и в човешката кожа, но с възрастта количеството й намалява.Това го прави много подходящо за зряла и по-суха кожа.

    Масло от шипка
    INCI : Rosa moschata or rosa rubiginosa seed oil

    Биохимични компоненети

    Олеинова киселина 14 – 16%
    Палмитинова киселина 3.4 – 4.4%
    Линоленова киселина 43 – 46%
    a-линоленова киселина 31 – 34%
    Стеаринова киселина 1.5 – 2.5%

    Маслото от шипка се извлича от храста шипка. Високото съдържание на линоленова и линолинова киселина сподпомагат за по-бързата епителизацията на кожата и мембранна й регенерация. Съдържа ликопен, бета-каротен, рубиксантин.

    Розова Вода
    INCI : Rosa damascena distillate/ hydrolat/ hydrosol

    Оливем 1000
    INCI: Cetearyl olivate, Sorbitan olivate

    Емулсфикатор, маслинов дериват, който се използва широко в натуралната козметика, изключително хипоалергенен.

    Екстракт от морски водорасли

    Висока концентрация на каротеноиди, есенциални мастни киселинини и стероли.

    Eкстракт от Cylindrotheca Fusiformis, специално отгледаждани в Еко сертифицирани райони, с оглед световната тенденция за замърсяване на океанските води.

    Етерично масло от Иланг Иланг
    INCI: Cananga odorata flower oil

    Етеричното масло се извлича от цветовете на екзотичното растение Иланг Иланг. Среща се в Азия и островите на Южния Пасифик. В козметиката се използва за регулиране на кожния себум.

    Ароматерапевтични ефекти: Успокоява, сподпомага добрия сън, намалява мускулното напрежение, афродизиак.

    Етерично масло от Жасмин
    INCI : Jasminun officinale

    Етеричното масло се извлича от цветовете на жасминовия храст.

    За първоначален произход се посочват земите на Иран и Афганистан.

    Сподпомага заздравяването на кожата, стимулира епителизацията, възвръща естественото й сияние, изглажда несъвършенставата и тена.

    Ароматерапевтични ефекти : Успокоява, стимулира доброто самочувствие, намалява мускулното напрежение, афродизиак.

    Етерично масло от Бергамот
    (без Фукомарин)
    INCI: Citrus aurantium bergamia Peel Oil

    Извлича се от цветовете на малкото дърво Бергамот, произход Италия. Регулира кожния себум, помага за свиване порите, за по-бързата регенерация на кожата, има стимулиращо действие върху локалния кръвен ток. Изглажда тена, бори се с хиперпигментацията. Придава блясък и жизненост на кожата.

    Ароматерапевтично действие : Тонизиращо, повишава доброто настоение.

    Етерично масло от Сладък Портокал
    INCI: CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL EXPRESSED

    Извлича се от кората на сладък портокал . Произход Сицилия или Испания. Едно от най-добрите средства за запазване на гладка и чиста кожа. Изглажда тена, свива порите, намалява черните точки и зачервявания, бори се със свободните радикали.

    Ароматерапевтични свойства : Повишава настроението, тонизира, афродизиак.