Blog

Списание VAGABOND: Натурална коземетика Sara Samadi – вдъхновена от природата

Създателката на бранда Сара Самади за продуктите, които заслужават място в ритуала ни за красота.

Натурална козметика с висока ефективност – брандът Sara Samadi е за взискателните дами, които държат на най-доброто в грижата за кожата си. Изпълнени с вдъхновение и създадени от най-качествните съставки, продуктите на Sara Samadi ни правят щастливи, красиви и млади. Разговаряме със създателката на бранда Сара Самади, за да научим повече.

Каква е философията на бранда Sara Samadi?

Във философията на бранда Sara Samadi е заложена любов към природата, нейните дарове, и към достиженията на науката и комптетентността на екипа, който стои зад създаването на продуктите. Идеята ни е да създаваме натурални продукти, които да се открояват с качеството, състава си и ефективността на формулите си. И всичко това да е в красива опаковка и презентирано в елегантна визия. Исках да създадем симбиоза между природата, науката и изкуството и тя да се отрази в бранда за натурална козметика Sara Samadi. Всяка съставка е внимателно подбрана и тествана за биохимични показатели, преди да бъде използвана в продуктите. За нас качеството и природният състав на продуктите ни са най-важни.

Какво включва продуктовата гама на Sara Samadi?

Серията ни за лице е в сектора на анти ейджинг козметиката. Целта ни беше да съчетаем органични масла и екстракти, които забавят процесисте на стареене и намаляват появата на фини линии и бръчици по лицето. Благодарение на органичните масла, продуктите възстановяват нежния хидролипиден слой на кожата и образуват много лек филм, който я предпазва и хидратира. Продуктовата ни гама е изградена от мицеларна розова вода, серум за лице и хидратиращи кремове за нормална към смесена (Jasmine) и по-суха кожа (Frangipani) Аз лично наблюдавам и моментните нужди на кожата си и така преценявам от каква грижа се нуждае тя – дали от продукт с по-плътна консистенция и с по-лека тип флуид. Често като нощен ритуал, ако почувствам кожата си дехидратирана, особено сега през лятото, прибавям няколко капки от серума за лице към хидратиращия ни крем с екстракт от франджипани. Нанасям с по-продължителен масаж върху лицето, шията и деколтето, по специална техника. Разбира се, най-добър резултат се постига, когато продуктите се използват в комплект и в определена последователност, защото при създаването на формулите е заложена идеята всеки продукт да подготвя кожата за следващия.

Какви съставки използвате?

Всички масла и екстракти в козметиката Sara Samadi са органични и закупени от райони с подходящ микро- и макроклимат и начин на отглеждане на растенията. Така след екстракцията органичните масла са с най-добрите биохимични показатели. Аз много държах във формулите да присъства и екстракт от морски водорасли от сертифициран екологично чист район. Използваме и много екзотични екстракти, от франджипани например, и етерични масла от нероли, жасмин и пачули. Формулите на всички продукти от серията за лице са комплексни и богати на луксозни органични масла като масло от нар, боридж, камелия и много други.