Blog

Списание EVA Stay Young: Творение на природата

Любовта към природата и богатствата, които ни дарява, подтиква Сара Самади да учи медицина. Нещо повече – афганистанските й корени по линия на едната й баба подклаждат интереса й към традицията за приготвяне на домашна козметика, предавана в семейството поколение след поколение. Рецептите датират от времената на последната царска династия в тези земи. Това мотивира Сара успоредно с образованието по медицина да премине и обучение, базирано в Англия и даващо й знанията и уменията сама да създава козметичните си продукти, като умело да подбира съставките им. Следващата крачка е да създаде своя козметична компания и да лансира българския бранд за натурална козметика Sara Samadi Cosmetics.

В основата на бранда за натурални продукти за грижа за лицето е вградена идеята тя да се осъществява чрез силата на натуралните масла и екстракти. За формулите на продуктите са използвани ценни екзотични етерични масла – заради антиейдж действието си. Актът на нанасянето им е истинска релаксираща ароматерапия – уханието на продуктите ни пренася мислено в цветна градина с характерни за Близкия изток аромати.

Съставките в продуктите на Sara Samadi Cosmetics са отгледани в условията на биологично сертифицирано земеделие в различни точки на света и са подбрани въз основа на биохимичните им показатели, осигуряващи превенция срещу процесите на стареене на кожата. Формулите са създадени с идеята продуктите взаимно да се допълват – всяко нанасяне подготвя кожата за действието на следващия продукт. Образуваният фин защитен слой прави кожата осезаемо гладка и нежна, като хидратацията и защитата се запазват през целия ден.

Във философията на Sara Samadi Cosmetics е заложена, от една страна, любовта към природата и нейните дарове, от друга – достиженията на науката и личната компетенция на създателката й.

ВСЕКИ ЕДИН ПРОДУКТ Е РЕЗУЛТАТ ОТ МНОГОБРОЙНИ ОБСТОЙНИ АНАЛИЗИ, КОНСУЛТАЦИИ СЪС СПЕЦИАЛИСТИ И ТЕСТОВ ПЕРИОД.